Tilbud

CHABLIS 1. CRU MONTEE DE TONNERE 2019, LOUIS MICHEL

DKK 250,00

LAND:                                    Frankrig
SERVERING:                        10-12 °C
OMRÅDE:                              Bourgogne
GEMMEPOTENTIALE:          2021-2033
ALKOHOL:                             13 %
LAGRING:                              Stål
VELEGNET TIL:                     Fisk og skaldyr

Ved køb af 6 flasker sparer du 600,-

Kategorier: ,

Chablis 1. cru Montee de Tonnere 2019, Louis Michel

100 % Chardonnay fra Chablis måske bedste 1. cru mark. Vinificeret uden tilsætning af gær og med så lidt indvirkning som muligt. Lagret minimum 12 måneder. Ingen fad. Den meget anerkendte vinskribent Stephen Tanzer kalder marken for "the insiders Chablis premier cru" fordi kvaliteten af vinene herfra næsten er Grand Cru kvalitet, mens prisen ligger et stykke under Grand Cru niveau. Jordbunden er speciel ved at den består af kimmeridge kalk - hvad franskmændende kalder arglo-calcaire, en blanding af kalksten og ler med et højt indhold af mikroskopiske fossiler. Kombinationen af det marginale klima og den kalkholdige jordbund giver generelt vine med et ret højt syreniveau. Det er vine, der kan gemmes og som bliver mere interessante med tiden.

Vinen har en flot duft af citron, grønne æbler og hvide blomster. Smagen er utrolig præcis med høj syre balanceret af vinens intense mineralitet. Kompleks og med lang eftersmag.

Chablis 1. cru bør tidligst drikkes 4-5 år fra høståret. Udvikler en udpræget mineralitet, der passer godt til smagen af særligt østers og mager fisk. Vinen kan dog sagtens klare selv ret kraftige retter med fisk, skaldyr og fjerkræ.